Profilkläder efter säsong

Om ett företag ska ha profilkläder eller inte är inte den vanligaste frågan. Den vanligaste frågan är istället vilken typ av kläder man ska beställa in.

Många företag har redan förstått fördelen med att välja flera olika typer av plagg, så att de passar alla säsonger och väderförhållanden som Sverige har.

Ett mycket bra exempel är att jämföra Sveriges sommar med den vinter som landet har. Trots att Sveriges somrar kan vara relativt regniga och molniga, så är det fortfarande en hel del plusgrader och stekheta dagar.

Majoriteten av alla företag och verksamheter håller igång året runt och för att de anställda ska kunna använda profilkläderna, behöver de vara anpassade efter säsong. Detta gäller naturligtvis även om man planerar att ge bort kläderna till sina kunder.

På vintern klär man sig varmt och gärna lager på lager. Det betyder att den där snygga t-shirten med ditt företags logga på inte kommer att få en chans att synas.

Över t-shirten drar man på sig en tjocktröja och arbetar man utomhus kommer en vinterjacka att täcka över ytterligare. För att se till så att profilkläderna även syns under de kallaste månaderna kan det vara bra att tänka efter innan en beställning görs. Satsa på vantar, mössor eller halsdukar, eftersom inga andra plagg kommer att täcka över dessa.

Ett plus i kanten för mössor och halsdukar är även att de sitter i ögonhöjd, vilket sprider varumärket och budskapet om ditt företag snabbare.

Sommaren bjuder dock på en helt annan vardag och här är det tunna och lätta plagg som gäller. Beroende på vilken verksamhet du har kan du behöva anpassa dig en aning, men sommaren lämnar ändå fler möjligheter än höst och vinter.

T-shirts, kepsar, shorts eller linnen, för ingen kommer att dra på sig varma vantar för att ta en utflykt till stranden.