Välj profilkläder efter bransch

Det finns många tillfällen då profilkläder kan komma till stor användning. Profilkläder av olika slag har länge använts för flera ändamål, men främst handlar det om att få ut sitt varumärke till allmänheten och potentiella kunder.

Innan man väljer profilkläder är det viktigt att man noga tänker ut varför man vill ha profilkläder och i vilken bransch man arbetar, så att kläderna kommer till så stor användning som möjligt.

Låt oss leka med tanken att du arbetar på ett kontor. I Sverige och övriga delar av världen är det inte ovanligt att man väljer mer strikta kläder, t.ex. kavajer, kostymer eller skjortor.

Att då trycka sin logga på en pikétröja är sällan ett bra alternativ, eftersom tröjan inte kommer att användas i samma utsträckning som en skjorta skulle ha använts.

Ytterligare ett exempel är om man arbetar på en byggarbetsplats. Här behövs det betydligt mer robusta kläder än på ett kontor och att trygga sin logga på en skjorta hade då inte varit att rekommendera.

Det enklaste sättet att välja profilkläder som passar till verksamheten är att fundera över när man vill att kläderna ska synas som mest. Vill man att kunderna ska kunna se varumärket är det viktigt att loggan trycks på kläder som de anställda kommer att bära under en arbetsdag, t.ex. på en reflexväst för byggarbetare eller på en pikétröja för cafébiträdet.

Har du svårt att komma fram till vilken typ av plagg som är bäst att använda sig av är det alltid en god idé att tala med de människor som kommer att bära plaggen.

Hör dig för vilken typ av plagg som kommer att vara mest uppskattad och som kommer användas så ofta som möjligt. Glöm inte bort att trycka företagets logga på kläder som passar alla säsonger. En varm fleecetröja kommer troligtvis inte komma till användning under varma sommardagar, eller hur?